בשנים האחרונות אנו עדים למהפכה של ממש בעולם הפיננסי העולמי. טכנולוגיית הבלוקצ'יין והמטבעות הדיגיטליים הפכו ממושג אזוטרי לנחלת הכלל, כאשר יותר ויותר אנשים מתעניינים, משקיעים ומפתחים בתחום. בישראל, המכונה בצדק "אומת הסטארט-אפ", ניכרת מגמה מעניינת במיוחד: נשים יזמיות שתופסות עמדות מפתח בתעשייה זו ומובילות חדשנות פיננסית.
נשים מובילות בעולם הקריפטו הישראלי
למרות שתעשיית ההייטק וההון-סיכון נחשבות לעיתים קרובות כמגדלים של גברים, מסתמנת מגמה משמעותית של נשים שפורצות את תקרת הזכוכית בתחום הקריפטו והפינטק. אחת המובילות בתחום היא אשת הקריפטו גליה בן ארצי, שנחשבת לאחת המומחיות המובילות בישראל בתחום המטבעות הדיגיטליים והבלוקצ'יין.
בן ארצי, בעלת רקע עשיר בתחום הפיננסים והטכנולוגיה, החלה את דרכה בתחום הקריפטו כבר ב-2013, תקופה שבה ביטקוין היה עדיין בחיתוליו. "הבנתי שיש כאן פוטנציאל לשינוי דרמטי במערכת הפיננסית העולמית," היא מספרת בראיונות. "החזון של מערכת פיננסית מבוזרת, שקופה ונגישה לכל, הוא מה שמשך אותי לתחום."
האתגרים והפתרונות בדרך להצלחה
הדרך להצלחה בתחום הקריפטו אינה סוגה בשושנים, במיוחד עבור נשים. אתגרים כמו תת-ייצוג, דעות קדומות ופער בגישה למשאבים פיננסיים מקשים על נשים להשתלב בתעשייה. אולם, יזמיות כמו גליה בן ארצי מצליחות לא רק להתגבר על אתגרים אלה, אלא גם להוביל חדשנות בתחום.
"אחד האתגרים הגדולים ביות